Lev Trotskin ”Jatkuva vallankumous”

Lev Trotskin ”Jatkuva vallankumous” (oma suomennos) on marxilainen teoreetikko ja monitoimimiehen kirjoittama kirja, omasta marxilaisuuden tulkinnastaan, jota hän kutsui ”pysyväksi vallankumoukseksi”
Toisin kuin Lenin, niin Trotski kirjoittaa paljon rauhallisemmin manifestinsa, eikä käytä huutomerkkejä, tai puhu kenenkään tai minkään murskaamisesta, vaikka mies perustikin puna-armeijan.

Valitettavasti ”Jatkuva vallankumous” on suurimmaksi osaksi Trotskin paasaus siitä, miten Stalin ja joukko muita lokakuun vallankumousen aktiiveistä ”vääristelee” kommunismia, uudella ”sosialismi yhdessä maassa” periaatteella, jota Trotski ilkikurisesti kutsuu ”kansallissosialismiksi”

Vaikka olen lukenut Marxia ja Leniniä, sekä tunnen Neuvostoliiton historian, niin Trotskin kritiikki muita kommunisteja kohtaan oli todella tylsää ja epäkiinnostavaa, koska en tunne aivan kaikkia ihmisiä, joita hän haukkui tai heidän lehtikirjoituksia, johihin hän viittasi. Eli tämä kirja ei tarkoitettu luettavaksi nykyaikana, vaan se oli suora vastaus häneen kohdistuneeseen kritiikkiin ja siinä oletetaan, että tunnet koko kommunistisen kirjallisuuden ja avainhenkilöt. Useita kertoja teki mieli jättää kirja kesken ja lukea Peppi Pitkätossua, joka on seuraavana lukulistassa, mutta koska Trotskin manifesti on vain 128-sivua pitkä, niin puursin läpi.

Vasta viimeisessä kappaleessa herra Trotski vaivautuu kertomaan, mikä on hänen ”Jatkuva vallankumous” teesinsä ja se on niin lyhyt, että olisin voinut lukea sen Wikipediasta, enkä menettää koko viikonloppu tähän. Säästän teidän aikaa kertomalla, että ”jatkuva vallankumous” tarkoittaa sitä, että työläisten on liittouduttava köyhien viljelijöitten kanssa yhteen ja hajotettava porvarillinen hallitus, perustettava demokraattinen proletariaatin diktatuuri, missä ikinä ovatkin ja jaktaa seuraavaan maahan ja sitä seuraavaan, kunnes koko maailma on kommunistinen.
Trotski varoittaa, että kommunismi ei tule pärjäämään yhdessä maassa, koska sitä ympäröi globaali kapitalismi, joka tulee määrittelemään pelisäännöt, jolloin yhdessä maassa oleva kommunismi tulee vääristymään, surkastumaan, kunnes romahtaa omaan mahdottomuuteensa, sekä siitä, että kommunistisen valtion ei auta tukea ympäröitä maita kommunismiin, koska se johtaisi vääjäämättä imperialismiin.
Voimme todeta, että Trorsky oli aivan oikeassa kirjan lopussa, mutta kuten tiedämme, niin mies joutui maanpakoon Neuvostoliitosta ja lopulta teki kohtalokkaasti tuttavuutta jääpiikin kanssa.g

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s