Mustat liput Roomasta

”Mustat liput Roomasta” (oma suomennos) on väitetty olevan Isiksen manifesti, jossa kerrotaan, miten jihadistijärjestö aikoo valloittaa Euroopan. Kuulin tästä manifestista, kun kuuntelin YouTuben kautta kahta ex-muslimia keskustelemassa terrorismista ja rasismista, ja yksi heistä mainitsi sivumennen tämän manifestin. Tietenkin kirjasin nimen ylös ja googlasin helposti PDF-tiedoston, jonka latasin (viimeistään nyt olen jonkun tiedustelupalvelun tarkkailulistalla).

20161207_220152

Kun menin tutkikaan onko manifesti aito, niin ainoat nettisivut, jotka edes mainitsivat tämän teoksen olemassaolon, olivat joko äärioikeistolaisia, salaliittoteoreetikkojen tai islamvastaisia, joten tähän manifestiin on suhtauduttava varauksellisesti.

”Mustat liput Roomasta” on todella kummallinen tekele, joka onneksi on vain 67-sivua pitkä. Manifesti sisältää sekalaisia artikkeleita, haastatteluja, Twitter-lainauksia ja karttoja. Siinä kerrotaan Euroopan muslimisiirtolaisten historia, joka noudattelee ihan yleistä tietoa ilmiöstä, sekä kertomus Pariisin Charlie Hebdon terrori-iskun tekijöitten taustasta, miten he hankkivat aseensa ja suorittivat iskun. Tämän jälkeen selostetaan nykyisen Euroopan tilanne, varoitetaan äärioikeistolaisista ryhmittymistä ja miten rekrytoida väkeä ”äärivasemmistolaisista” ryhmittymistä, sekä ohjeet eri kotitekoisten räjähteitten valmistukseen.

Eli hyvin monipuolinen kirja, mutta kieli on todella yksinkertaista englantia, grammaattisesti hyvin kirjoitettua, mutta sanavalinnat ovat, kuin kirja puhuttelisi lasta.
Toinen kummallisuus on kirjan oletus, että lukija ei tiedä mitään Euroopasta tai Islamista.
Jokainen pääkaupunki tai maantieteellinen sijainti selitetään lukijalle, kuin tämä itse ei niitä pystyisi päättelemään, missä ne ovat ja jokainen islamilainen termi selitetään erikseen, kuin lukija ei olisi edes Koraania lukenut. Mutta tämä voi olla vahvistava todiste siitä, että suurin osa Isiksen kohderyhmästä on Islamista ja ympäröivästä yhteiskunnasta vieraantunutta nuorisoa.
Yhdessä kohtaan kirja jopa tunnustaa tämän ja kertoo, että monet alamaailman muslimit eivät ole kovin uskonnollisia, mutta heillä on tunneside Islamiin ja kun joku mainitsee, että aseita halutaan ostaa, jotta niitä voisi käyttää umman puolustamiseen, joittenkin muslimeitten halu ”auttaa” islamilaista globaalia yhteisöä syttyy ja tätä kuviteltun yhteisön tunnesidettä käytetään hyväksi.

Mielenkiintoisinta kuitenkin oli, miten manifestissa syytellään länsimaita imperialismista, valtavirtamuslimeja ”selkärangattomuudesta” ja selostetaan, miten äärioikeisto tulee nousemaan Euroopassa terrori-iskujen takia ja lopulta saamaan rahoitusta finanssieliitiltä, joka haluaa turvata asemansa kasvavan terrorismin takia. Äärioikeiston nousu tulee pakottamaan maltilliset muslimit valitsemaan puolensa ja viimeistään silloin Isiksestä kasvaa merkittävä toimija Euroopassa.
Jos tämä manifesti on äärioikeistolaisten väärennös, niin se on aika outo, kun se myötäilee yleistä retoriikkaa, jonka mukaan rasismi pelaa Isiksen pussiin. Ainoa asia, minkä tosiaan äärioikeistolaiset sivut hehkuttivat tästä koko manifestista, oli kohta, jossa kehotetaan rekrytoimaan väkeä ”äärivasemmistolaisista” ryhmistä, joihin manifestin mukaan kuuluvat anarkistit, anti-imperialistit, anti-sionistit ja eläinoikeusaktivistit. Kummastelin vähän, miten eläinoikeusaktivisti voi loikata Isiksen riveihin, mutta jos Suomessa anarkisti onnistuu muuttumaan äärioikeistolaisen ryhmittymän johtajaksi, niin kaikki on mahdollista.

Kirjan lopussa on selostus heidän maailmanlopun fantasiastaan, johon kuuluu hadithien ennustukset suursodasta Rooman ja ”takamaitten vihollisen” kanssa, jonka kirjassa uskotaan olevan Venäjä.
Kirjassa uskotaan, että 3. maailmansota syttyy Euroopan ja Venäjän välillä ja Eurooppa joutuu liittoutumaan Isiksen kanssa kukistaakseen Venäjän. Sodan päätyttyä ISIS kasvaisi vaikutusvaltaiseksi ja voisi lopulta kukistaa Euroopan verisessä rotusodassa.

Todella paksua tekstiä. En kyllä suosittele kenellekään, koska aika epätasainen kirja, jonka aitoudesta ei ole mitään takeita, paitsi tietenkin, jos haluaa kesäksi puuhakirjan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s