Kloran

”Kloran” on KKK:n jäsenopas, jossa kerrotaan rasistisesta äärikristillisestä terroristijärjestöstä ja miten sen eri seremonioita tulee hoitaa. Oikeastaan yllättävän tylsä kirja, jossa ei syvennytää siihen afroamerikkalaisten kotien polttamiseen, lynkkaamiseen ja hirttämiseen, mistä järjestö on tunnettu. Enemmänkin se on ohjekirja, jossa kerrotaan, että KKK on pseudokristillinen järestö, jonka tehtävä on toteuttaa ”Jumalan tahto” ja pitää valkoinen ”rotu” puhtaana ja USA:n ylimpänä valtiaana keinolla millä hyvänsä, sekä puolustaa perustuslakia (tietenkin sitä 1700-luvun tulkintaa, jossa vain valkoiset varakkaat miehet laskettiin täysipäisiksi kansalaisiksi). Kuten aina ääriryhmille tyyppillistä, niin ristiriitaiset vaatimukset asetetaan omalle toiminnalle, joka käytännössä on etnisten vähemmistöjen ja katolilaisten alistaminen, eikä niinkään liberalismin puolustaminen, kuten he yrittävät itseään uskotella.

20161222_152329

Rituaaliohjeet olivat puuduttavaa luettavaa, mutta pääsin niitten yli ainoastaan, koska KKK:lla on naurettava tapa pistää joittenkin sanojen eteen ”K” kirjan. Varmaan kirjoittaja on hihitellyt muitten huppupäitten kanssa tästä. Sanoja kuten ”Klavern” (luola),  ”klonversation” (keskustelu) tai ”Klongergation” (seurakunta) vilisee opuksessa ja itse rituaalitkin muistuttavat yliopistojen siirtymäriittejä, paitsi, että okkultismiin on sekoitettu kristinuskoa ja rasismia. Lopussa on luettelo kaikisa KKK:n jäsenhierarkioissa, joissa on jotain nörttipoikien keksimiä titteleitä, kuten ”suurvelho”, ”syklooppi” tai ”Ylilohikäärme”.
Opuksen kirjoittajalla on ollut varmaan helvetin hauskaa kirjoittaa, miten joku voi päästä pitkällä vaivalla ”ylilohikäärmeeksi”, joka johtaa ”näkymätöntä imperiumia”.
Vaikka itse ”näkymätöntä imperiumia” ei määritellä, niin auttamatta tulee mieleen, että nämä sekopäät tunnustavat itselleen, että USA on imperiumi ja se ylläpitää instituonaalista rasismia. Eikä jälkiviisaasti ole mikään ihme, että asia on niin, kun USA:n uusi presidentti sai suurta kannatusta KKK:n ja uusnatsijärjetöjen keskuudessa ja jopa itse levitti heidän antisemitististä propagandaa eteenpäin Twitterissä.

Onneksi opus oli vain 60-sivua pitkä, joten en haaskanut montaa tuntia elämääni. Mutta jos joku epäilee, että KKK on ”vain” valkoinen eturyhmä, kuten he nykyään itseään mainostavat, niin heidän omassa, yhä käytössä olevassa opuksessa puhutaan ”valkoisesta ylivallasta” ja härskisti sekoitetaan kristillistä sanomaa ja rituaaleja rasismiin ja joihinkin puolipakanoihin luolabileisiin, mikä pitäisi tehdä jokaisen kristityn suuttumaan, että heidän uskontoaan tulkitaan niin perverssisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s