Vuoden 2017 luetut kirjat.

Tällä kertaa luin 216 kirjaa, joka on pari kirjaa enemmän kuin viime vuonna. Tämä johtui osittain siitä, että jatkoi 2016 syksyllä aloitettua tapaa lukea kaksi kirjaa samaan aikaan äänikirjan ja yliopiston oppikirjojen lisäksi. Sitten tietenkin, kun en saanut tällä kertaa kesätöitä, niin sen ajan ehti lukea aika paljon. Melkein kirja päivässä.

DSC_0055

Mutta merkittävämpää kuin lukuennätys, jota en edes tavoitellut, oli blogini aloittaminen. Isäni oli melkein koko vuoden 2016 kehottanut minua kirjoittamaan kirja-arvosteluni blogiin sen sijaan, että kirjoittaisin niitä vain Kirjallisuudenystäviin. Päätin sitten 2017 julkaista kirjoitukseni blogiini. Parin kokeilun jälkeen onnistuin saavuttamaan parhaan tavan saada ihmiset lukemaan blogiani Facebookissa ilman, että se olisi todella ärsyttävää mainostamista. Vaikka arvosteluistani pidetiin, niin en odottanut blogini olevan niin menestynyt, että vuodessa sain faneja muissakin Facebook-ryhmissä, Häiriköt päämaja jakoi ja Veteraaniliitto uudelleentwiittasivat kirjoituksiani ja Perusssuomalaisten puoluelehti mainitsi blogini Suomen uutiset-puoluelehdessä! Eli vuodessa blogini on saavuttanut suosion, jota en osannut odottaa!

Osittain suosio voi toki johtua siitä, että järjestelin lukulistani niin, että lukisin paljon ajankohtaisia kirjoja muun sekalaisen kirjallisuuden lisäksi. Näin arvostelin melkein kaikki suomalaisen äärioikeiston ja oikeistopopulistien manifestit ja heistä kirjoitetut kirjat. Panostin myöskin islamista ja jihadismista kertovaan kirjallisuuteen, jotka ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan.

Näitten lisäksi luin suomalaisesta köyhyydestä, kolmannen aallon intersektionalisesta feminismistä, suomalaisesta kansanperinteestä, USA:n kansalaisoikeustaistelusta, siitä, miten Jeesusta ei ollut koskaan olemassa tai, että hän oli oikeasti väkivaltainen vallankumousjohtaja ja kaiken tämän rankkuuden ohella vanhoja lastenkirjoja, joista onnistuin repimään todella hauskat arvostelut.

Äärioikeiston lisäksi luin iskemisartistin todella perverssin oppaan, antifeministisen manifestin, joka vahingossa todisti kaikki feministien teesit oikeiksi, koska kukaan kirjoittaja ei ollut tutustunut feministiseen kirjallisuuteen ja aivan tolkuton määrä kirjoja terrorismista. Terrorismista kertovat kirjat innoittivat niin paljon, että päätin keskittyä yliopistossa opiskelemaan ääriliikkeitä ja tutkimaan niitä. Kiitokset erityisesti Anssi Kullbergin toimittamaan ”Suomi, terrorismi, SUPO” joka inspiroi minua niin paljon.

Osallistuin tänä vuonna myöskin Helmetin tietokirjallisuuden varjohaasteeseen, joka pakotti lukemaan mukavuusalueeni ulkopuolisia kirjoja, kuten hiihto-oppaan, luola- ja hylkysukeltajien elämäkerran, Cathy O’Neilin ”Matikkatuhoaseet”, Scientologian Raamatun ja monia muita.

Mutta luin myöskin paljon kirjoja taloudesta ja yritysmaailmasta. Ehkä liikaa vasemmistolaisesta näkövinkkelistä, että se olisi terveellistä.  Kuten osakeyhtiön perimmäisestä pahuudesta, Wall Streetin osakekeinottelijoitten korruptiosta, Koch-veljesten lobbaamaisesta, jolla luotiin pohja Trumpin nousulle, aivan sairas määrä Noam Chomskyn kirjoja ja työväestön demonisoinnista.  Lupaan tänä vuonna yrittää lukea oikeistolaisempia kirjoja taloudesta, että en ala aivan heti heittämään pyörätelineitä kauppojen ikkunoitten läpi.

Viime vuonna luin aika vähän kirjoja vasemmistolaisista ääriliikkeistä, ehkä mainittavimmat olivat Mustista panttereista ja Mustasta blokista kertovat kirjat. Pyrin korjaamaan tämän vääryyden ja lukemaan enemmän äärivasemmiston sekoilusta, että en saa enää syytöksiä vasemmistopropagandan levittämisestä.

Luin oikeastaan niin paljon kirjoja, että monen arvostelua en ehtinyt julkaista tänä vuonna, joten saatte vielä pari kuukautta lukea viime vuonna luettuja kirjoja!

Toivon mukaan tänä vuonna blogini menestyy vielä enemmän. Kenties joku muu lehti kuin puoluelehti kirjoittaa blogistani ja toivon mukaan blogini ja akateemiset tutkimukseni saavat suuremman lukija- ja kuulijakunnan kuin vain parikymmentä hörhöä, jotka haluavat tietää mielipiteeni jonkun ääriliikkeen vihajulkaisusta.

Kiitos kaikille lukijoille ja hyvää uutta vuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s