¡Adios America!

Ann Coulterin ”¡Adios America! – vasemmiston suunnitelma muuttaa maamme kolmannen maailman helvetiksi” (oma suomennos) on ”tietokirja” joka kertoo USA:n maahanmuuton ”kauhuista”.

Alunperin julkaisin tämän arvion Facebookin Kirjallisuudenystävät-ryhmässä 29.4.2016

20160918_163812-001.jpg

Otin kirjan, koska näköjään haluan pahoinpidellä itseäni henkisesti ja tutustua eri ideologioitten kirjallisuuteen, vaikka kuinka vastenmielisenä pidän niitä.
Ann Coulter on USA:ssa tunnettu konservatiivinen republikaaninen toimittaja ja provokaattori, joka on kirjoittanut sarjan kirjoja, joissa haukutaan vasemmistoa ja esitellään oikeistolaisia ideoita. Vaikka tiedän Republikaani-puolueesta ja Teekutsuliikkeestä ja pohjoismaerikkalaisesta konservatiivisuudesta, en osannut odottaa, että minua iskettäisiin ensimmäisillä sivuilla rasistisella ja ksenofobisella suihkulla päin naamaa. Kirja on niin rasistinen ja ksenofobinen, että perussuomalaiset, Suomen sisu ja RAJAT KIINNI! yhdessä vaikuttavat vihervasemmistolaisilta suvakeilta.
Kirjassa kaikki ”ei-anglosaksit protestantit” ovat pedofiileja, joukkoraiskaajia, massamurhaajia, rikollisia, sosiaalituen varassa eläviä ja kanta-asukkaitten työtä varastavia hirviöitä.

Kirjassa keskitytään 60-luvulla Ted Kenedyn solmimaan maahanmuutto-lakiin, joka Coulterin mukaan aloitti massamaahanmuuton ja on tuhoamassa USA:n totaallisesti ruskeitten ihmisten invaasiolla. Kirjassa käytetään kaikki tunnetut maahanmuuttokriitikoiden argumentit maltillisemmista äärimmäiseen puhtaasti rotu-oppeihin nojautuvia ja väritellään tekstejä hyvin graaffisilla kuvauksilla todella barbaarisista henkirikoksista, jotka kirjan mukaan edustavat yleistesti etelä-amerikkalaista, aasialais, afrikkalais ja itä-eurooppalaista kulttuuria, eikä kukaan ”valkoinen protestantti” ole koskaan syyllistynyt samoihin rikoksiin, vaan sen sijaan se on ”levittänyt maailmalle sivistyksen ja korkean teknologian”. Henkilökohtaisesti kirja raivostutti, koska olen brasilialaistaustainen maahanmuuttaja ja latinojen yleistäminen joukkoraiskaajiksi, hummediilereiksi, pedofiileiksi ja päitten katkojiksi loukkasi todella syvästi toista identiteettiäni. Ehkä tunsin samaa mitä Suomessa muslimihaahanmuuttaja tuntee kun hänen koko uskontokuntansa yleistetään terroristiseksi.

Coulter todistaa olevansa totaalisesti pihalla kun kutsuu jokaista kansalaisoikeusliikettä ja järjestöä, joka auttaa maahanmuuttajia, pakolaisia ja paperittomia lakipalveluilla, ruoka-avuilla ja etnisen itsettunnon kohottamisella ”Amerikan vastaisiksi” ja ”rasistisiksi”.

Kirjassa toki on joitakin muutamia legitiimejä kritiikkejä kuten se, että suuryritykset hyödyntävät laittomia maahanmuuttajia puoliorjatyövoimaja ja joitakin lakipykäliä hyväksikäytetään, koska virastot eivät pysty niitä vartioimaan tehokkaasti. Silti jotkut argumentit olivat todella ironisia kun tiesi kirjoittajan olevan republikaani. Esimerkiksi kokonainen kappale on omistettu meksikolaismaahanmuuton muodostamalle ympäristöhaitalle, joka tuhoaa kansallispuistoja ja intiaanien hautapaikkoja. Ensimmäinen kerta kun kuulen republikaanien välittävän kansallispuistoista ja intiaanien hautapaikoista.

Yksi hyvä puoli omasta mielestäni oli huumori. Kirjassa reviteltiin poliittisesti epäkorrekteja vitsejä, jotka olivat hauskoja vaikkain äärimmäisen epäasiallisia. Mieleeni jäi yksi joka meni suunnilleen näin: ”Saimme selville miksi Guatemalassa ei ole muodostunut piilaaksoa kun poliisi soitti uhrin puhelimeen ja varas vastasi siihen” Kuitenkin suurimmaksi osaksi kirja on täyttä kuraa ja sen sisältö on kuin suoraan Donald Trumpin puheista ja ehkä Trump ja hänen kannattajansa lukivat tämän kirjan ja päättivät muodostaa melkein pysäyttämättömän maahanmuuttovastaisen ruohojuuritason kansalaisliikkeen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s