Koronavirusmyyttejä

Koronaviruspandemia on kiihdyttänyt salaliittoteorioitten leviämistä. Ymmärrettävästi ihmisiä pelottaa, kun normaalit elämäntavat piti lopettaa viruksen leviämisen estämiseksi. Ihmiset etsivät vastauksia ja salaliittoteoriat tarjoavat sellaisen.

Yksi salaliittoteoreetikko on päättänyt antaa vastauksen Patmos-säätiön teologin Juha Ahvion tänä vuonna julkaistulla kirjalla ”Koronavirus, globalismi ja pedon merkki”

Ahvion salaliittoteoriaa ei voi kutsua teoriaksi, sillä se puuttuu kokonaan. Se on enemmänkin maailmanhallintamyytti. Annan kaikki mahdolliset ennakkovaroitukset: Kiinnittäkää turvavyöt, koska nyt sukellamme sakeuden kovaan ytimeen!

Ahvion mukaan Jumala on ehkä aloittanut maailmanlopun, jossa oikeamielisten kristittyjen on valmistauduttava lopulliseen taisteluun Saatanaa vastaan. Merkki siitä, että maailmanloppu on alkanut, on koronavirus. Ennustetaanhan Raamatussa tautien leviämisen olevan yksi enne maailmanlopusta. Mutta Ahvion mukaan yksi ehto on täyttämättä: pedon merkki. Kirjailijan mukaan pedon merkki voi tulla Bill Gatesin rokotteisiin laitettavilla huonolla tietoturvalla vastustetuilla 5G-ohjattavilla mikrosiruilla. Jos ilman mikrosirullisella rokotteella ei voi maksaa mitään, silloin maailmanloppu on Ahvion mukaan tosiaan tullut. Tämä koska Raamatun Ilmestyskirjan 14:9,11 ja 15:2 ennustetaan pedon merkin muuttuvan uudeksi maksuvälineeksi.

Sivuhuomionoa Ahvio ei vaikuta tietävän, että maailmassa on miljoonia pakolaisia, joitten biometrinen data on muutettu pakolaisleireissä maksuvälineeksi. Esimerkiksi Jordanian pakolaisleirissä saat ruoka-annokseksi skannamalla silmäsi tai sormesi. Yksityiset firmat varastoivat miljoonien pakolaisten yksityiskohtaiset tiedot datapankkeihin, ilman että nämä voivat valittaa asiasta. Mutta koska pakolaiset ovat toistaiseksi ruskeita ihmisiä muslimimaista, ketään ei kiinnosta.

Mutta kuka on antikristus? Globalistit tietenkin! Ketä ovat globalistit? Tähän Ahvio vastaa etteivät kaikki juutalaiset (hyvä tietää), vaan hyvin heterogeeninen kokoelma miljardöörejä Bildeberg-ryhmästä ja Trilateraalisesta komissiosta. Ahvion mukaan globalistit uskovat ”asiantuntijaideologiaan” ja haluavat lujittaa maailmanvaltaansa, pienentämällä valkoisen rodun lukumäärän tai hävittävän sen sukupuuttoon maahanmuutolla, laillistetuilla aborteilla, myrkytetyllä juomavedellä, homoseksuaalisuudella ja ilmastonmuutoksen torjunnalla.

Ahvion mukaan globalistit haluavat vähentää valkoisten lukumäärää, koska he uskovat länsimaisen väestön elävän yli varojensa, kuormittaen planeettaa liikaa. Joten länsimaitten elintasoa ja sen valkoisten asukkaitten lukumäärää on laskettava ja lopulta ihmiset on muutettava kyborgeiksi.

Ahvion mukaan oikeastaan on olemassa kaksi globalistileiriä: länsimaalaiset miljardöörit ja kiinalaiset ”fasistikommunistit”. Kiinalaiset ovat tahallaan/tahattomasti päästäneet vapaaksi bioaseeksi tarkoitetun koronaviruksen heikentääkseen USA:n globaalia mahtia. Kirjailijan mukaan koronaviruksen tarkoitus on keskittää globaali kontrolli, jotta voidaan toteuttaa:

“totalitaristinen ja teknofuturistinen vihreä maailmanhallinto, jota on pyritty edistämään etenkin YK:n väestöpolitiikan ja Agenda 21:n avulla. Ihanteena mitä ilmeisemmin on jonkinlainen globaali versio sellaisesta valistuneitten filosofi-kuninkaitten hallitsemasta keskitetystä valtiosta, jollaista kreikkalainen filosofi Platon kaavaili Valtio-teoksessaan”

Ahvion ”todiste” tästä salaliitosta on väitetty Yhdysvaltojen hallituksen 60-luvulla tilaama ”Iron Mountain” -ajatuspajan raportti. Siinä pohditaan 99 eri tavalla, miten kansan yhtenäisyys taataan rauhan aikana. Ahvion mukaan suunnitelmiin kuuluu UFO-hyökkäyksen väärentäminen ja ympäristökatastrofin hyödyntäminen. Ahvion mukaan UFO-suunnitelma on selvästi epäuskottava, mutta koska ilmastonmuutos ja koronavirus ovat ympäristökatastrofeja, niitten on oltava tekaistuja ilmiöitä, joilla Iroun Mountain-raportin suunnitelmaa toteutetaan. Ahvion mukaan raportin yhteenveto on se, että ihmiskunta pitää orjuuttaa, jos sen haluaa pitää kurissa ilman ulkoisia vihollisia. Tällöin Ahvion mielestä globalistit haluavat orjuuttaa ihmiskunnan muuttamalla kaikki 5G-yhteensopiviksi kyborgeiksi.

Se, ettei kukaan ole voinut todentaa Iron Mountainin aitoutta ei vaikuta kiinnostavan Ahviota. Mielestäni, jos USA:n hallitus on myöntänyt niinkin hirvittävien salaliittojen aitouden kuin COINTELPRO:n, Operaatio Kondorin, Operaatio paperiklipin ja MKultran, mutta ei Iroun Mountania, niin se on todella tökerö väärennös.

Ristiriita tässä Ahvion kertomuksessa on se, että kirjan takakansi ja ensimmäiset kappaleet väittävät, että koronavirus todistaa globalismin epäonnistuneen ja nationalistinen moninapainen maailmanjärjestelmä on palannut valtaan. Ahvio argumentoi, että jos globalistinen maailmanjärjestelmä toimisi, globaaleja pandemioita ei olisi olemassa.

Ahvion mukaan koronavirus on osoittanut esimerkiksi sen, että ihmisiä voi verrata eläimiin ja kohdella sellaisena, koska nyt kaikki puhuvat laumasuojasta. Ahvion mukaan tämä tarkoittaa, että valkoiset suomalaiset muodostavat lauman ja, että ulkomaalaiset omansa, joten maahanmuuttoa voidaan rajoittaa, kuten eläinkantoja. Tämä tarkoittaa kirjailijan mukaan sitä, että koronavirus on pakottanut kaikki myöntämään, ettei monikulttuurisuus toimi.

Ahvion mukaan koronavirus on myöskin osoittanut ”transideologiaan” perustuvan valheeseen, koska on todettu miesten kuolevan koronavirukseen enemmän kuin naisten. Kirjailijan mukaan tämä tarkoittaa, että on olemassa vain kaksi sukupuolta, jos yksi kuolee enemmän kuin toinen. Se, että sukupuoli-identiteetti ja biologinen sukupuoli ovat kaksi eri asiaa ja todettu olevan spektri, ei tule kirjailijalle mieleen.

Ahvion mukaan ”transideologian” tavoite on sekä rikastuttaa lääkeyhtiöitä myymällä ihmisille hormonihoitoja, että saada mahdollisimman moni ihminen mielisairaaksi. Ahvion mukaan transsukupuolisuus on mielisairaus. Hänen logiikkansa mukaan, jos tarpeeksi ihmisiä on ”muutettu” transsukupuolisiksi, he eivät lisäänny, vaan tappavat itsensä lääkkeitten aiheuttamien mielihäiriöitten takia. Tällöin transsukupuolisten oikeudet ovat Ahvion mukaan vain eliitin tapa vähentää valkoisten länsimaalaisten lukumäärää, eikä ihmisoikeuskysymys. Pidän mielenkiintoisena, ettei Ahvio vaikuta tietävän tummaihoisten transsukupuolisten olemassaolosta.

Tässä Ahvion kirjassa on viisi samanaikaista kertomusta, jotka ovat ristiriidassa toistensa kanssa. Kirjassa niitä ei esitetä erilaisina vaihtoehtona, vaan kaikki ovat samaan aikaan osa samaa narratiivia

  1. Koronavirus on Jumalan suunnittelema maailmanlopun enne, jolla hän rankaisee ihmisiä syntisestä elämäntavasta
  2. Kaksi vastakkaista globalistista salaliittoa käyttävät koronavirusta hyväkseen saadakseen maailmanvalloitussuunnitelmansa loppuun
  3. USA:n globaali hegemonia on ainoa asia, joka pitää maailman turvallisena ja demokraattisena
  4. USA on globalistien hallinnassa ja se käyttää supervaltaa auttaakseen kaikkia maailman valtioita ottamalla vastaan pakolaisia ja lähettämällä kehitysapua köyhille valtioille (asia, jonka Ahvio painottaa olevan eräänlaista kansallista itsemurhaa)
  5. koronavirus on globalismin valuvika, joka on tuhonnut koko järjestelmän uskottavuuden ja palauttanut nationalistisen paikallisvallan politiikan keskiöön

Joku voisi sanoa, että ristiriitaisuus osoittaa, ettei kirjaa ole oikoluettu ja hiottu tarpeeksi, vaan se on Ahvion päänsisäisten äänten tuottamaa tajunnanvirtaa. Mutta mielestäni kirjan ristiriitaisuus on tietoinen strategia.

Maailmanhallintamyyttejä tutkivat apulaisprofessori Katja Valaskivi ja tutkijatohtori Niko Pyrhönen ovat todenneet maailmanhallintamyyttejä levittävien ihmisten muotoilevan myyttejä eri spekulaatioitten kautta, päättämättä koskaan mikä vastaus olisi todennäköisempi. Tarkoitus on saada jonkin myytin muodon tarttumaan yleisöön. Se, että samasta myytistä on eri versioita  takaa vain sen, että yksi niistä tulee leviämään.

Ahvion kirjan ristiriitaisuuden tarkoitus onkin esittää joukon erilaisia ideoita, joita toivon mukaan mahdollisimman moni lukija omaksuu. Sen vuoksi kirjassa samaan aikaan kielletään juutalaisten rooli, että esitetään Natsi-Saksasta peräisin olevan myytin valkoisen rodun tuhoutumista suunnittelevasta salaliitosta. Ahvio ei ole natsi, mutta hän vaikuttaa uskovan vanhaan brittiläiseen myyttiin, jonka mukaan valkoinen rotu on ainoa vapautta ja demokratiaa arvostava ihmisrotu. Muuten sen hävittäminen ei olisi relevanttia maailmanvalloitukselle.

 Ajan mittaan tämä myytti valkoisesta rodusta vapautta rakastavana rotuna on muuttunut uskomukseksi, että maahanmuutto on juutalaisten salajuoni, jolla heikentää valkoista rotua tai jopa hävittää se, koska se on ainoa rotu, joka olisi kykeneväinen taistelemaan juutalaisten ylivaltaa vastaan. Ahvio ei selvennä tarkalleen miksi globalistit tavoittelevat juuri valkoisen rodun heikennystä maahanmuutolla, aborteilla ja homoseksuaalisuudella, eikä kaikkien länsimaisen elämäntavan omaksuneiden ihmisten vähentämistä, jolloin jää epäselväksi, viittaako hän vanhaan rasistiseen uskomukseen valkoisesta rodusta vapauden rotuna?

Mutta epämääräisyys on tarkoituksellista, koska jos lukija on rasisti, hän täyttää Ahvion kirjassa jättämän aukon edellä mainitulla äärioikeistolaisella uskomuksella. Jos taas ei ole rasisti, sen voi ohittaa ja omaksua jonkun toisen kirjassa esitetyn myytin. Lopputulos on se että ihminen, joka on valmis uskomaan salaliittoteorioihin, pitää Ahviota profeettana, vaikka hänen myyttinsä eivät muodosta johdonmukaista teoriaa.

Ahvio korostaa kirjan alussa, ettei ole juutalaisvastainen. Ahvio jopa kuuluu sionistiseen Patmos-säätiöön. Mutta Ahvion kirjassa referoidaan juutalaisvastaisia äärioikeistolaisia henkilöitä, kuten natsifilosofi Carl Schmittiä ja paleokonservatiivista poliitikkoa Pat Buchanania. Bonuksena Ahvio referoi valtakunnallista rotuerottelun purkua vastustavaa 1960-luvun presidenttiehdokasta Barry Goldwateria jonain globalistisen salaliiton asiantuntijana. Kirjassaan Ahvio kannattaa juutalaisvastaista äärioikeistolaista paleokonservatiiviliikettä ja hän ylistääkin Donald Trumpia, koska uskoo tämän edistävän paleokonservatiivista ideologiaa. Koska en pääse Ahvion pään sisään, en voi väittää hänen olevan kryptoantisemitisti, vaikka ”globalismi” on juutalaisvastainen koirapilli. Mutta selvästi Ahvio on oleskellut äärioikeistolaisessa ympäristössä ja omaksunut sieltä erilaisia ideoita.

Ahvion kirja on oiva esimerkki kulttisen ympäristön teoriasta. Sen mukaan vastakulttuureihin muodostuu erilaisten marginaalisten ideoitten sulatusuuni, eli ”kulttinen ympäristö”. Tällaisessa ympäristössä ihmiset suhtautuvat suvaitsevaisesti radikaalisti toistensa kanssa erilaisiin uskomuksiin ja ideologioihin, koska heitä yhdistää valtavirtakulttuurin vastustaminen. Syntyykin eräänlainen ääriryhmien välinen solidaarisuus. Tämä erilaisten äärimmäisten uskomusten ympäristö mahdollistaa vaivattoman siirtymisen yhdestä ideologiasta toiseen tai jopa samanaikaisen ristiriitaisiin ideologioihin uskomisen.

Ahvion kirjan pääargumentti rakentuu myös tyypilliselle ajatusvirheelle, jonka mukaan, jos jokin asia kuulostaa samalta kuin toinen, se on oltava sama asia tai osa siitä. Mutta näin ei aina ole. Esimerkiksi se, että Iron Mountain -raportissa mainitaan ympäristökatastrofi ja että ilmastonmuutos on ympäristökatastrofi, ei tarkoita sitä, että ilmastonmuutos on valhetta ja osa salaista ihmiskunnan orjuuttamisen suunnitelmaa. Ahvio tekee valtavan loogisen loikan, eikä perustele miten edellä mainitut seikat ovat toistensa kanssa yhteydessä. Lukijan pitäisi vain uskoa, että samankaltaisuus on todiste salaliitosta.

Kuten maailmanhallintamyyteissä yleensä, Ahvio siteeraa eri tapauksia, joitten välillä hän näkee ”todisteita” salaliitosta. Aina kun hän referoi jonkun kiistattoman faktan, kirjailija erikseen riemuitsee, miten siitä raportoi valtamedia. Mutta kun kirja siirtyy salaliiton puolelle, hän alkaa referoida tunnettuja äärioikeistolaisia valemedioita, kuten LifeSiteNews. Tällöin kirjailija ei enää kerro erikseen kuinka uskottava lähde on. Tarkoittaen että Ahvio tietää, mikä on uskottava lähde ja mikä ei. Kirja sisältääkin runsaasti disinformaatioita ja lähteitten väärintulkintaa. Huvittavinta ovat kirjailijan yritykset kehystää Trump koronavirusta tehokkaasti torjuneena visionäärinä, vaikka nopea googlaus osoittaa, ettei väite pidä paikkaansa. Yhtä virheellinen on kirjan väite koronaviruksen keinotekoisuudesta.

Kirjan lopussa Ahvio selostaa, miksi ihmiskunnan muuttaminen kyborgiksi on huono asia, miksi luonnontieteet ovat valhetta ja Jumala on olemassa. En jaksa kumota kyborgi- ja jumalaväitteitä. Mutta Ahvion luonnontieteenvastaisuus on sen verran erikoinen, että on pakko käsitellä sitä. Ahvion mukaan ”Ateistinen tiede”, eli luonnontiede, on epätiedettä koska:

“todellisuudessa kaikella tapahtumisella ja muutoksella on edelleen finaaliset päämääräisyytensä.”

Se, mistä Ahvio tietää, että luonnolla olisi päämäärää tulee tietenkin Raamatusta. Miksi Raamattu on oikeassa? Koska se sanoo olevansa! Tällä pettämättömällä logiikalla Ahvio lopettaa kirjansa.

Juha Ahvion ”Koronavirus, globalismi ja pedon merkki” on tyyppiesimerkki maailmanhallintamyytistä. Se on sekasotkuinen ja ristiriitainen kokoelma uskomuksia, joitten ainoa johdonmukaisuus on ääritaantumuksellinen maailmankuva: tiede ja ihmisoikeudet ovat pahasta ja ne pitää torjua. Onkin todettu että syy, miksi maailmanhallintamyyttejä omaksuneet henkilöt uskovat samanaikaisesti toistensa kanssa ristiriidassa oleviin myytteihin, johtuu siitä, että kaikki myytit lopulta sisältävät yhteisen uskomuksen, joka yleensä on epäluottamus viranomaisiin. Ahvion tapauksessa epäluottamus viranomaisiin yhdistyy hänen tiede- ja ihmisoikeusvastaiseen maailmankuvaansa. Koska tiedettä ja ihmisoikeuksia ei voida Ahvion logiikan mukaan vastustaa järjellä, niihin pitää liittää jotain pahaa. Se ettei kukaan näe tätä pahuutta vain osoittaa sen olevan hyvin salattu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s