Kuukauteni Nextroryn kanssa

Sain viime vuoden lopussa Whim-liikkumissovellukselta uudenvuodenlahjaksi kuukauden ilmaiseksi Nextory-äänikirjasovelluksen käyttöön. Vaikka kuuntelen äänikirjoja, en ollut ennen kokeillut näitä maksullisia äänikirjasovelluksia. Päätinkin kokeilla. En ollut koskaan kuullutkaan Nextorysta, ainoastaan Amazon Audiblesta ja Storytelista. Joten voisin tässä samalla kirjoittaa kokemuksistani ei niin tunnetusta äänikirjasovelluksesta.

Ensiksi Nextroryssä ei ole vain äänikirjoja, vaan myös E-kirjoja. Tässä oli sovelluksen ainoa ongelma. Vaikka Storytellissä on yllättävän suuri valikoima, kaikki kirjat eivät ole siellä saatavilla molemmissa formaateissa. Suurin osa kyllä oli, mikä oli hyvä. Pääsin lukemaan kirjoja, jotka olivat lukulistani häntäpäässä. Valikoiman suuruuden voi nähdä siinä, että äänikirjoina oli saatavilla sekä suurin osa bestselleristä, että marginaalisempia teoksia radikaalista ihmisoikeuspolitiikasta ja uusliberaalin kehitysmaapolitiikan kritiikistä. Joten, jos haluaa kuunnella kuntosalilla, miksi Palestiinan ja BLM:än kamppailut ovat yhteisiä tai miksi Maailmanpankin lainaehdot Afrikalle ovat uuskolonialismin muoto, niin Nextory on se paikka. Koska halusin vaihteeksi kuunnella kirjoja, jotka oikeasti kiinnostivat, en katsonut onko Nextory tasapuolisuuden nimissä laittanut valikoimaansa natsipropagandaa. Sen joku muu saa tehdä.

Kuvakaappaus on otettu ensimmäillä kokeilupäivinä, joten kirjasuositukset eivät vastaa, mitä kiinnostuksiani. Lähtökohtaisesti en luota sovellusten suosituksiin.

Kokeilin äänikirjan toistonopeuden lisäämistä, jota niin monet ovat kehuneet näissä sovelluksissa. Olin alussa skeptinen. Ajattelin, että toistonopeuden lisääminen muuttaa kertojan äänen akuankkamaiseksi, mikä pilaisi lukukokemuksen. Miten kirjan herkät kohdat voivat tuntua herkältä, kun Aku Ankka niitä lukee? Mutta niin ei käynyt. Tottumista se kuitenkin vaati. Alussa, maksiminopeuteen laitettuna, en ymmärtänyt mitään puheesta. Laitoinkin vain hiukan nopeammalle, jossa se olikin siedettävämpää. Totuin pian uuteen toistonopeuteen ja kokeilin tammikuun viimeisellä viikolla maksiminopeutta, jotta saisin kuunneltua yhden äänikirjan loppuun, ennen kuin joudun maksamaan rahaa sovelluksesta. Olin niin tottunut nopeutettuun ääneen, ettei lukijaäänen tahti muuttanut kerronnan aiheuttamia tunnereaktioita. Ainoa ongelma äänen nopeuttamisessa on se, että aamulla se aiheuttaa kehossa rytmin nopeuttamista. Sydän loi kovemmin ja se alkoi stressata. Sama ongelma oli kuntosalissa, missä painonnostossa hidas tahti on valttia. Sitä piti keskittyä enemmän hallitsemaan kehon rytmiä. Mutta nämä ongelmat haihtuivat, kun tottui äänikirjan rytmiin. Kuten kaupunginvaltuutettu Leo Stranius lupasikin, sain kuunneltua aika monta äänikirjaa lyhyessä ajassa. En kuitenkaan yhtä kirjaa päivässä, koska minulla oli muutakin tekemistä.

Kaiken kaikkiaan erinomainen sovellus. Ainoa ongelma on ihmeellinen hinnoittelupolitiikka. Halvin paketti on ”pronssi” 9.99 €/k, jossa saat kuunnella 20 tuntia kuukaudessa. Minulla ei ole hajuakaan, kuinka monta tuntia kuuntelen kuukaudessa kirjoja. Riippuu siitä, onko minulla pitkiä työmatkoja, hetkiä, jolloin kokkaan ja niin edelleen. Joten en uskaltaisi ottaa tuota ekaa pakettia, vain jotta kesken kuukauden olen ehtinyt kuuntelemaan maksimimäärän. Seuraava paketti ”kulta” maksaa 16.99 €/kk ja saat kuunnella niin monta tuntia kuukaudessa kuin haluat. Siinä on mielestäni hyvä hinta. Kaikista kallein on “perhe” -paketti, joka maksaa 19.99-27.99 €/kk ja voit kuunnella kuukaudessa loputtomia tunteja sekä jakaa sovelluksen jopa neljälle muulle ihmiselle. Nextory panostaa selvästi ydinperheisiin.

Jos en olisi niin epävarmassa taloudellisessa tilanteessa juuri nyt, olisin varmaan jatkanut sovelluksen tilausta. Olin tyytyväinen kokemukseeni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s