Natsisatanismia

Supon erikoistutkijan Eero Pietilän mukaan Saatanaa palvova terroristinen natsiryhmä Order of Nine Anglesin (O9A) ”edustama aatesuunta on Siege-ideologian [akselerationistista natsiterrorismia] ohella merkille pantava inspiraation lähde suomalaisessa akselerationistisessa äärioikeistokentässä.” Esimerkiksi Kankaanpään terroriepäiltyjen on väitetty saaneen vaikutteita O9A:sta, erityisesti Black Order -nimisen esoteerisen uusnatsiverkoston suomalaisesta ”Louhi loosi” solusta.

Mitä O9A ideologia ajaa? Sain kontaktien kautta hankittua skannatun PDF-version Louhi Loosin vuonna 2018 julkaistusta manifestista ”21 Polkua Pimeyden Valtakuntaan”, johon perustan tämän artikkelin.

”21 Polkua Pimeyden Valtakuntaan” on salanimien kirjoittama artikkelikokoelma, jossa avataan “traditionaalista satanismin” historiaa, ideologiaa ja käytännön ohjeita siihen, miten päästä “jumalalliseksi yli-ihmiseksi”. Teoksen mukaan Louhi loosi ”heijastaa osittain” O9A -ideologiaa.

Black Orderin tunnus, joka esiintyy manifestin viimeisellä sivulla

Käytännössä traditionalistinen satanismi on yhdistelmää esoteerista uusfasismia ja satanismia. Teoksessa viitataan ensisijaisesti italialaiseen uusfasistiteoreetikko Julius Evolan (1898-1974) ja O9A:n pääteoreetikko David Myattin (1950-) ideoihin. Natsien suurinta teoreetikkoa ja johtajaa Adolf Hitleriä lainataan hyvin vähän.

Pähkinänkuoressa ”21 Polkua Pimeyden Valtakunntaan” mukaan perinteisessä satanismissa ajetaan äärimmäisen hierarkkista, rasistista ja elitististä maailmaa, jossa eliitti muodostuu arjalaisista (jotka ovat oikeasti muinaisten avaruusolioiten jälkeläisiä), jotka pystyvät läpäisemään erilaisia kestävyyskokeita ja kaikki muut alistetaan orjiksi. Kirjan kirjoittajat eivät palvo kirjaimellista kristinuskon Saatanaa, vaan ”pimeitä voimia”, joita määritellään universumin luonnonlaiksi.

”21 Polkua Pimeyden Valtakuntaan” mukaan maailma ja ihmiset pitäisi jakaa vahvoihin ja heikkoihin yksilöihin sekä rotuihin, jotka eivät saa sekoittua keskenään. Uusfasismiin tyypilliseen tapaan tämä rasismi kehystetään ”etnopluralismiksi”, joka kirjoittajien mukaan tarkoittaa, että eri rotujen on ”biodiversiteetin” nimissä pysyttävä erillään toisistaan.

”21 Polkua Pimeyden Valtakuntaan” mukaan “kansallissosialismi esoteerisessa muodossa on keino tämän [kirjan yhteiskuntavision] toteuttamiseksi”, jonka lopullinen tavoite on “kyborgirodun” luominen ja ”galaktisen imperiumin” perustaminen.

Kirjoittajien mukaan fasismi on kuitenkin väin väline, eikä päämäärä. Louhi Loosi kehottaakin pääosin soluttautumaan äärioikeistolaisiin ryhmiin ja ”elää” aatesuunnan elämää tietyn määräajan, yleensä vuoden, yrittäen tehdä mahdollisimman pahoja asioita. Kirjassa ei suljeta pois mahdollisuutta liittyä äärivasemmistolaisiin ryhmiin tai rikollisjärjestöihin.

Mustan Loosin fasismi on syvempää kuin Mussoliinin tai Hitlerin, se perustuu Evolan Traditionalistiseen teoriaan, jonka mukaan perinteinen fasismi ja natsismi olivat liian ”massapopulistista1 ja, että fasismi oli vain traditionalismin ”epätäydellinen muoto2.

Evolaa mukaillen ”21 Polkua Pimeyden Valtakuntaan” pääteesi on, että tasa-arvo on hitaasti tuhoamassa länsimaisen sivilisaation: “harvainvallan syrjäyttäminen sekä käsite demokratiasta ja yhteisestä ihmisarvosta oli siten pahinta, mitä luonnolliselle järjestykselle saattoi tapahtua” ja “Eurooppalaisen väestö […] on myrkyttänyt sielunsa vieraitten kansojen vaikutuksella – juutalaisuudella ja kristinuskolla”

Kirjoittajan mukaan tätä tuhoa ei pidä estää, sen sijaan se pitää kiihdyttää terrorismilla ja sadistisilla murhilla, koska: “Me pyrimme omilla toiminnallamme johdattamaan tapahtumien kulkua ja toimimaan samanaikaisesti sekä uuden sivilisaation siemenen kylvämiseksi, että vanhan tuhoamiseksi” ja “Tarvitsemme todellisia sankareita: pahoja ihmisiä, jotka toimivat hyvässä tarkoituksessa”. Näillä pääosin vasemmistolaisiin ja vähemmistöihin kohdistuneilla hirmuteoilla voidaan myös toteuttaa satanistisia uhrirituaaleja, joita kirjassa kutsutaan “kannanjalostukseksi”. Rituaalien tarkoitus on saavuttaa henkilökohtainen superihmisyys, joka lisää mahdollisuutta, siihen, että juuri sinusta tulee tulevan romahduksenjälkeisen natsi-”imperiumin” eliitin jäsen.

”21 Polkua Pimeyden Valtakuntaan” on niin yliampuva, että sitä on hyvin vaikea ottaa vakavasti. Jotkut osiot kirjasta ovatkin todennäköisesti trollausta, joilla hämätä minunkaltaisiani ulkopuolisia tai sitten tapa houkutella teini-ikäisiä.

Samalla teoksessa korostetaan kirjoittajien roolia suomalaisen fasismin radikalisoitumisessa sen verran paljon, että se kuulostaa propagandistiselta paisuttelulta, yritykseltä saada lukija kokemaan, että kirjoittajien edustama ryhmä on vaikutusvaltaisempi kuin mitä se oikeasti on. Jonkinlaista vaikutusvaltaa heillä kuitenkin on, kun Suomen merkittävin kanasallissosialistinen propagandasivusto Partisaani julkaisi Black Orderia, natsisatanismia ja akselerationismia ajavia artikkeleita3, 4, 5.

Lähteet:

1H.T. Hansen, A short Introduction to Julius Evola, kirjasta Evola, Julius, Revolt Against the Modern World, Inner Traditions International, Rocherster, Vermont, 1995, s xvi-xvii

2Monti, Anton (2017) Mustat vuodet. Uuusfasismi Italiassa 1945-2016, Tarke kustantamo, Turku, s 53

3https://www.partisaani.com/news/philosophy/2021/03/31/haastattelussa-musta-kivi-lehden-paatoimittaja/

4https://www.partisaani.com/opinion/2021/12/09/lukijan-kirje-akselerationismista/

5https://www.partisaani.com/opinion/2022/11/16/lukijan-kynasta-kolmas-nakokulma-uskontokeskusteluun/

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s